Регион

1700 талантливи деца от 7 държави на етнофестивала в Баните

ЕтнофестивалОколо 1700 деца участват в започналия днес двудневен международен етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“ в Минерални бани.

Етнофестивал15-ото издание на форума бе открито от народната певица Илка Александрова. Във форума участват 60 групови и 34 индивидуални изпълнители от цяла България, както и от Румъния, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина, Турция и Гърция. Ще бъдат представени 24 читалища, 15 училища, 22 детски комплекси, детски градини, центрове и школи от 16 области и 48 населени места.

ЕтнофестивалПрез двата фестивални дни децата ще изплетат венеца от бисери в музикалното и танцовото изкуство, а техните изпълнения ще бъдат оценявани от авторитетното жури: акад. Красимир Петров, Анатолий Клочков, Иван Кумичин, Мария Георгиева.

Най-добре представилите се изпълнители през двата фестивални дни, определени от журито на фестивала, ще бъдат поканени да участват в заключителен Галаконцерт, който ще се проведе на 1 юни преди връчването на наградите на отличените участници. Галаконцертът ще бъде излъчен по БНТ.

ЕтнофестивалЗадругата на майсторите на народни художествени занаяти ще запознаят участниците и гостите на фестивала със занаятите, които упражняват – везба, плетене на фуркет, шиене на кене, изработване на плъстени изделия, фолклорни кукли и накити.

Около централната сцена има своеобразен панаир с атракциони, скара и всевъзможни вкусотии.

Сред официалните лица, които откриха фестивала бяха кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер, председателят на синдиката на българските учители Янка Такева, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева и вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков.

 Етнофестивал  Етнофестивал
 Етнофестивал  Етнофестивал
 Етнофестивал  Етнофестивал
 Етнофестивал  Етнофестивал
 Етнофестивал  Етнофестивал
 Етнофестивал  Етнофестивал
 Етнофестивал  Етнофестивал

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ж
ж
31.05.2015 18:15 18:15

ЩОМ ПРАСЕТО МАНАХИЛОВ ПРЕДСТАВЯ ИНСТИТУЦИИТЕ, НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА КОМЕНТИРАМЕ.ТОЗИ ПОДЛИЗУРКО СЕ СЛАГА НА ВСИЧКИ – ИВАН СТАНЧЕВ, ВЯРНО МОМЧЕ НА Г. ИВАНОВ, РАБОТИ ПО СЕЛАТА ЗА НЕГО, А ЕТО ЧЕ И НА ДПС СЕ СЛОЖИ. МНОГО БЕЗРАЗБОРНИ КОНТАКТИ, БЕ СТЕФЧО!

до жу
до жу
31.05.2015 18:34 18:34

ти явно нямаш представа от манахилов, зад подлизурската му мазна осанка, се крие един подъл и неблагодарен човек, който се интересува само от собственото си благо, но искрено се надяваме, че и за него ще дойде видов ден.дай боже кмета да не остане доволен от съдействието му и да го махне от социалните, за да разбере как се притискат хора, за да се махнат от местата си.

зов
зов
31.05.2015 20:02 20:02

ама какво значи човек на кмета, кой е на власт?
повсеместно стоят старите кадри по държавните институции и колкото са по-верни на предишните управляващи, толкова по-непоклатимо си стоят.

лафче
лафче
01.06.2015 7:02 7:02

КРАЙНО ВРЕМЕ Е УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ В РЪЦЕ И ПОДОБНИ ПЛУЖЕЦИ С НЕОПРЕДЕЛЕН ПОЛ НА ОТИДАТ НА БУНИЩЕТО, КАКВО КАТО БИЛ ЧОВЕК НА КМЕТА, АМИ ДА СИ ГО ВЗЕМЕ ПРИ НЕГО КАТО ХАМАЛИН В ХОТЕЛА

Димитър
Димитър
01.06.2015 8:59 8:59

Ако Илка Александрова си махне щипката от носа може по-добре да звучи….

Dragomir
Dragomir
01.06.2015 16:36 16:36

БЕШЕ СТРАХОТНО..!!!!!! БРАВО НА ИЛКА АЛЕКСАНДРОВА,ДОКОСНА СЪРЦАТА НА ВСИЧКИ ПРИСЪСТВАЩИ,ОБЕДИНИ ДЕЦАТА ОТ РАЗЛИЧНИТЕ ДЪРЖАВИ,КОИТО ВКУПОМ СКОЧИХА И ЗАЕДНО СЕ ХВАНАХА НА ПРЕКРАСНОТО,БЪЛГАРСКО ХОРО…НЕПОВТОРИМА И НЕЗАБРАВИМА 2015 ГОДИНА..! РАДВАЙТЕ СЕ БЪЛГАРИ..!!

Back to top button