Хасково

Четвъртокласничка с разтърсващо есе и благотворителен базар за 1 юни

НелиЧетвъртокласничката в хасковското ОУ „Христо Смирненски“ Нели Делева написа разтърсващо есе и организира благотворителен базар по повод 1 юни – Ден на детето.

Нели предлага на алеята пред театър „Иван Димов“ ръчно изработени картички в помощ на болното момиченце Амелия Асенова. Картичките се харесаха на хасковлии, като повечето от тях бяха изкупени в първите минути от отварянето на своеобразния щанд.

Нели Делева е изляла цялата си душа в есето за 1 юни:

Нели„На 1 юни се чества деня на детето! Всички деца по света нямат търпение за този важен за тях празник. Едни, защото ще се събират с приятели, други поради простата причина, че ще има тържество и трето – някои деца обожават този празник най-вече заради подаръците! Но това ли е най-важното? НЕ! Въобще не е така. Вярно, родителите се надпреварват кой ще купи най-хубава плюшена играчка, топка, книга или…

Но ако прегърнеш детето, проиграеш си с него, сготвиш любимата му закуска! Това може СТО ПЪТИ – повече да му стопли душата и предизвика усмивка на лицето му!

Но някои деца от всички тези неща няма да получат нищо! ЗАЩО? Защото, може би са по-различни, имат рядко заболяване, не могат да се усмихват, движат, играят… Запитвали ли сте се как живеят тези деца!? Принудени са цял ден да лежат на легло в болницата, да стоят на едно място, да пият всеки ден лекарства, да ядат само тези храни, които няма да му причинят влошаване на здравето.

НелиКак ли биха се зарадвали те? Разбира се, лекарите не могат с нищо да зарадват тези болни деца, освен да им предпишат нови лекарства.

Но детето има някои любими хора, които мечтае да види. Ако неговите родители пристигнат, прегърнат го и му се усмихнат. А пък в ръцете си носят някоя детска кукла или играчка… Детето според Вас на кое най-много ще се зарадва? На новото лекарство, посещението на родителите или новата играчка? Разбира се, отговорът е само един – това, че неговите родители са дошли да го подкрепят, да му вдъхнат щастие и усмивки, да му кажат, че винаги има решение на проблемите! Няма значение празник ли е, или не!

С тези картички ние искаме да помогнем на някои деца в болницата да се зарадват. Зарадвайте ги и Вие! Купете картички и зарадвайте с тях своето дете. А така ще зарадвате и някое друго!!! Защото парите ще се предадат в някоя болница, за болните деца!!“

Сметката за Амелия Георгиева Асенова е в Банка ДСК, BIG: STSABGSF,
IBAN: BG71STSA93000022244404.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gfg
gfg
01.06.2015 21:30 21:30

sladurana!

Back to top button