Хасково

В ПГДС откриха барелеф на Ботев, стягат Алея на великите българи

БарелефВ двора на хасковската Професионална гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ бе официално открит барелеф на Христо Ботев.

Това стана за Деня на Ботев – 2 юни. Ученици рецитираха емблематични стихотворения на поета-революционер, а директорът Александър Батимов откри барелефа, след което пред него бе поднесен венец.

БарелефИдеята за паметник на Христо Ботев се осъществява с подкрепата на благотворителни инициативи. Гочо Гочев, бизнесмен от Димитровград, е един от дарителите. Гочев подарява на гимназията и фигурите на лъвовете, монтирани до паметника на патрона. Георги Делчев от Хасково подпомага училището като изработва цялата мраморна конструкция, на която е поставен барелефа. Ръководството на гимназията благодари и на директора на Професионалната гимназия по дървообработване във Велинград Шулев, който се включва в начинанието, като предоставя матрицата за релефното изображение на Ботев.

Отливането на фундамента и монтирането на паметника е дело на ученици от специалност „Строителство и архитектура“ под ръководството на преподавателя по практика Николов.

С този символ на признателност и национална гордост се поставя началото на Алея на великите личности от българската история, която ще бъде оформена в двора на гимназията.

Барелеф   Барелеф
 Барелеф  Барелеф

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
guest
guest
03.06.2015 6:49 6:49

Тоя Батимов до кога ще го държите като директор! То бива свободна воля за работа, ама такава воля за крадене и далавери! ЯЗЪК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Back to top button