Хасково

Община Любимец първа по прозрачност, Ивайловград – на дъното

СеминарОбщина Любимец е с най-добри показатели в Хасковска област по сравнителен рейтинг за нивото на прозрачност, сочат данните на Програма „Достъп до информация“.

СеминарТя е с 55.4 точки от максимални 88.4 т.

Изследването показва, че на дъното в тази класация пък е община Ивайловград с 25.7 т. Тук на запитването с искане за предоставяне по електронен път на копие от заповедта за определяне на служител, който пряко да отговаря за предоставянето на обществена информация по Закона за достъп до обществена информация, както и длъжностната характеристика на съответния служител не е отговорено вече 91 дни. За сравнение в Любимец са запитани на 6 март и са отговорили на 10 март.

СеминарВтора в класацията е община Хасково, която също не е отговорила вече 91 дни, но по другите скали на изследването за прозрачност е натрупала 53.9 т.

Екипът на програмата и областна администрация-Хасково, организираха днес в областния град семинар на тема „Достъп до информация – практики и проблеми“. Той бе открит от замобластния управител Станислав Дечев и на него присъстваха Гергана Жулева, изпълнителен директор на ПДИ, Николай Нинов, ръководител на мрежата от областни координатори, Александър Къшъмов и Дарина Пальова от правния екип на ПДИ и представители на държавни институции и медии.

В хода на семинара стана ясно, че обхватът на оценка на програмата обхваща 544 институционални страници – на държавни структури, общини и други.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button