Хасково

Прокуратурата се захвана с подкупния инспектор от ДАИ

Петър ВасилевОкръжната прокуратура в Хасково се е самосезирала по случая с искания подкуп от инспектора на Автомобилната администрация Петър Василев. Причината са излъчените телевизионни репортажи и публикации в медиите, съобщиха от държавното обвинение.

Разследва се престъпление получаване на облага от длъжностно лице, която не следва, уточняват от прокуратурата. Възложено е на сектор „Икономическа полиция“ извършване на предварителна проверка. Предстои да бъде изискан и видеозаписа, за да се установи самоличността на водача и да се снемат обяснения от длъжностните лица.

Haskovo.info припомня, че във видеоклип, публикуван в интернет от турски шофьор на тир, се вижда как инспектор Петър Василев приближава към камиона и следва разговор, в който той иска сини, а не червени пари, т.е. не по 10, а по 20 евро. Самият Василев отрече той да е искал пари и определи видеото като инсинуация.

Вчера стана ясно, че инспекторът заедно с още няколко негови колеги, е бил преназначен в ДАИ – Стара Загора след като са открити манипулирани записи от колите на ДАИ по време на проверки.

Василев е бил назначен в ДАИ – Хасково през октомври без конкурс. Неофициално се говори, че подобни назначения са правени от кадровици на Автомобилна администрация в София срещу суми от над 20 000 лева. Сигнали за корупция в ДАИ са подавани многократно през последните месеци и заради това има и уволнени инспектори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button