Хасково

Откриха бюста на Аспарух Лешников с песни и стихове

ПаметникБюст-паметникът на Аспарух Лешников – Ари бе официално открит днес в градинката пред Бизнесцентъра.

ПаметникПесни от репертоара на световноизвестния певец изпълни група „Детелини“ от хасковското читалище „Асен Златаров“. Със свое стихотворение присъстващите поздрави поетесата Лидия Налбантова.

Паметникът бе открит от кмета Георги Иванов, който заяви, че бюстът е спомен и бъдеще за Хасково. По думите на кмета Хасково трябва да уважава големите си личности, които не са чак толкова много, а Аспарух Лешников е творец от световна величина.

На церемонията присъства и авторът на бюста Господин Тенев – Гуспата. Той сподели за Наskovo.info, че работата по бронзовия бюст му е отнела около 2 месеца.

На гърба на паметника има емблематичен стих от песен на Ари: „Красив роман е любовта, написан без начало и без край, започне ли, чете се цял живот…“

Бюстът бе открит в навечерието на 15-ото издание на Националния конкурс-фестивал „С песните на Ари“, който ще се проведе на 6 и 7 юни в хасковското читалище „Заря“.

Паметник  Паметник 
 Паметник  Паметник

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
почитателка
почитателка
05.06.2015 19:13 19:13

Хубаво се е получило. Ари заслужава този жест на Хасково! Браво!

Karl-Heinz
Karl-Heinz
06.04.2024 23:24 23:24

Ein toller Sänger , schön, dass Sie an ihn erinnern.

Danke

Back to top button