Спорт

Младите ни бадминтонисти с медали при мъжете и жените

БадминтонМладите хасковски бадминтонисти се окичиха със сребърен и бронзов медал от Държавното отборно първенство за мъже и жени в София.

При жените Венцислава Сакаджийска, Михаела Пейчева, Кристина Желева, Калина Спасова и Таня Петкова с лекота излязоха от предварителната група и играха във финалната четворка. Там хасковлийки биха отбора на Техническия университет с 4:3 и загубиха от „Старс“ (София) и Стара Загора с по 3:4. Така момичетата на Станимир Бойчинов стигнаха до бронзовите медали.

При мъжете Пейо Бойчинов, Даниел Николов, Иван Панев, Мартин Цветков, Мартин Петков, Йоан Гаргов и Явор Янков също стигнаха до финалната четворка. Там нашите трудно загубиха от УАСГ с 3:4, биха с 4:3 Стара Загора и преодоляха Русе с 5:2, което им донесе среброто.

Бойчинов заяви за Haskovo.info, че е много доволен от представянето на своите състезатели, които са били най-младият тим на първенството и при мъжете и жените са могли да стигнат до титлата.

Сега предстоят квалификации за Балканиадата и Международен турнир в Нови Сад, в който ще участват 9 хасковски бадминтонисти.

Бадминтон   Бадминтон

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button