Регион

Спипаха контрабандни цигари в кухини на автобус

ЦигариМитническите служители на „Капитан Андреево“ откриха 1150 кутии (23 000 къса) контрабандни цигари във фабрични кухини на два автобуса, съобщават от Агенция „Митници“.

Автобус с турска регистрация, пътуващ по редовната линия от Турция през България за Румъния, пристига късно през нощта на МП „Капитан Андреево“. Шофьорът и всички пътници заявили, че не носят нищо за деклариране. Въпреки това автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която дежурните митническите служители откриват в тавана, над задните седалки 700 кутии (14 000 къса) цигари с марката „Karelia ome“ без акцизен бандерол.

Установено е, че цигарите са собственост на двама пътници, турски граждани. В същия автобус е пътувал и румънски гражданин. В личния му багаж са открити 80 кутии (1600 къса) контрабандни цигари.

Малко преди това при проверка на друг автобус, с българска регистрация, влизащ в страната от Турция са открити, във фабрични кухини, между седалките, 300 кутии (6000 къса) цигари с марката „MM slims“ без акцизен бандерол, собственост на един от пътниците, български гражданин. В личния багаж на друга пътничка от автобуса, също българска гражданка, са открити 70 кутии (1400 къса) нелегални цигари.

Цигарите са иззети. На петимата пътници от двата автобуса са съставени актове за нарушение на Закона за митниците.

Общо 5120  кутии (102 400 къса) контрабандни цигари, укрити във фабричните кухини на автобуси и на леки автомобили, в стекове от сокове и бисквити, в новозакупена готварска печка, откриха и задържаха митническите служители на МП „Капитан Андреево“ от нощната смяна. Съставени са 18 акта за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница, за които се дължи акциз, без знанието и разрешението на митническите органи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button