Хасково

Хасково получи модерна пожарна с метеостанция и камери

ПожарнаХасковската противопожарна служба получи модерен автомобил за гасене на горски пожари.

ПожарнаТя е високопроходима пожарогасителна мобилна система за откриване, наблюдение и проследяване разпространението на пожари. Сред оборудването й е телескопична мачта за наблюдение, която има и камера за нощно виждане, архивираща система, ел. генератор, метеорологична станция, прибор за изследване на овъглени остатъци, газ анализатор, тестер за определяне началото на пожара, аспиратор за изследване на вредните вещества във въздуха.

Пожарната тежи 15 тона, като може да поеме около 1 тон вода. С нея пожарните в Хасково стават общо 14.

Вчера вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова символично прие ключовете на общо 67 пожарни автомобила, които се разпределят по службите из страната.

Пожарна  Пожарна 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
10.06.2015 15:24 15:24

дано се намерят и компетентни да работят с тази техника

ммм
ммм
10.06.2015 21:07 21:07

с около 1 тон вода на какви горски пожари ще ходи, смешна работа

Анонимен
Анонимен
11.06.2015 8:36 8:36

Защо на Хасково няма друга техника? Четем, виждаме и слушаме, че в България се раздава много пожарна техника, а в Хасково няма нито една пожарна машина! Някой може ли да отговори каква е причината?

Back to top button