Хасково

Предприемачески форум събра десетки младежи в Областна

ФорумДесетки младежи от хасковските гимназии се включиха в Регионалния форум „Предприемачество в Хасково: Възможности и предизвикателства“.

ФорумЗаради големия интерес лекторите препоръчаха в Хасково да се проведе конференция за предприемачеството, каквито вече се организират от 2012 г. насам. Инициативата е на специализирания център към Американския университет в Благоевград, който е първият в България и идеята е да се разраства. Целта на конференциите е да се популяризира предприемачеството сред младите хора. На срещата бе даден пример с компания за екстремни спортове, която се е зародила от подобни форуми. В конференциите пък се канят лектори от България и чужбина.

Предприемаческият форум се организира от областна администрация и АУБ. Презентации за университета направиха директорът по приема Боряна Шалявска и колегата й по комуникации и маркетинг Росен Петков. В програмата на форума бе включена и презентацията „Стартирай умно“ на президента на „Start It Smart“ Петър Шарков.

В събитието се включиха освен гимназисти от ФСГ „Атанас Буров“, където профилирано се изучава бизнес и предприемачество, още и техни връстници от ПМГ „Боян Петканчин“ и ГПЧЕ „Асен Златаров“.

Форум  Форум 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button