Хасково

Линейка остави родилка на пътя заради катастрофа в Симеоновград

РодилкаЛинейка остави вчера сутринта на пътя в Симеоновград родилката Анастасия Ангелова за да се отзове за пострадал в тежка катастрофа в града.

Ангелова потърсила помощ в спешния център в Симеоновград малко преди 7 часа. Околоплодните й води били изтекли около полунощ. Тя поискала да бъде транспортирана до хасковското АГО, а не до това в Харманли.

РодилкаНа изхода на Симеоновград фелдшерът в линейката получил обаждане за тежка катастрофа с пострадал с черепно-мозъчна травма. Анастасия разказа за Haskovo.info, че фелдшерът й казал да слиза и да се оправя сама, защото има сериозно пострадал в инцидент. Всичко се разиграло за минута. Родилката е безкрайно разочарована от отношението на фелдшера. Тя недоумява как е възможно подобно поведение и вече е подала жалба в полицията.

Ангелова успяла да стигне до хасковското Родилно в 8.30 часа и малко преди обяд е родила Ангел. Сега майката е щастлива и не иска повече да се случват подобни неща в града й и страната. Тя благодари на медиците в АГО-Хасково.

Началникът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Петя Радева заяви, че по случая е образувана проверка и ако се установи нарушение ще има санкция. Тя посочи, че в тази ситуация фелдшерът е трябвало да потърси помощ от Харманли. Когато се е върнал от катастрофата за родилката тя вече била отпътувала за Хасково. В крайна сметка обаче става въпрос за критична ситуация, в която решението кой случай е по-спешен се взима за секунди. Медиците от Бърза помощ споделиха, че почти ежедневно им се налага да се изправят пред подобни дилеми заради големия район който се покрива с малко екипи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
11.06.2015 23:44 23:44

E tova ve4e si e palno bezrasadstvo nadali toi e bil edinstveniq dejuren.A jivota na jenata i deteto nee li vajen

гражданка
гражданка
12.06.2015 7:51 7:51

Е, кажете сега,как да не ги мелиш тия доктори-фелшери както и да е,заслужават си боя.Сега оправдания колкото щеш,но нали женицата си имала късмет, да и е живо и здраво детенцето и да не се налага да търсят помощ !

11111111111111111
11111111111111111
12.06.2015 10:01 10:01

Ами тази родилка защо е чакала до сутринта, след като около плодните и води са изтекли в полунощ. Така и та сама прави предпоставка за проблеми. След като за трети път е бременна трябва да знае, че с изтекли води се търси веднага мед. помощ.„

Back to top button