Хасково

Бияч на семейството от Малко градище поиска да излезе от ареста

Грабеж31-годишният Васил Атанасов, обвиняем за грабежа на възрастното семейство от с. Малко градище, поиска от Хасковския окръжен съд да излезе от ареста.

Haskovo.info припомня, че Атанасов, Стойчо Огнянов и Иван Георгиев бяха задържани под стража на 17 ноември миналата година. Обвинението е, че през нощта на 3 ноември тримата маскирани нахлули в къщата на 82-годишния Боню и 77-годишната Мавруда Боневи в любимешкото село и им нанесли жесток побой. Нападателите търсели пари и с бой и изтезания задигнали близо 2500 лв. от възрастните хора. Пострадалите бяха настанени със счупени ръце и множество наранявания в хасковската болница. Насилниците задигнали и мобилните телефони на семейството и резачка, по които впоследствие бяха задържани.

На 27 април Атанасов е пуснат под по-леката мярка „домашен арест“ от ХОС, но от Пловдивския апелативен съд отменят това решение.

Сега защитниците на обвиняемия отново поискаха по-леката мярка. Част от мотивите бяха, че се бави получаването от София на ДНК-експертизата, която се предполага, че оневинява Атанасов. Отделно доказателствата по делото не свързвали пряко свиленградчанина с грабежа. Той имал и малка дъщеричка, за която да се грижи. Като свидетел в тази посока обяснения пред съда даде жената, с която той живеел на семейни начала. Тя сподели, че не може повече да се грижи сама за детето.

Съдът обаче остави в ареста Атанасов, защото не е настъпило изменение във обстоятелствата около обвиняемия. Има и реална опасност той да се укрие или извърши ново престъпление.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Грабеж  Грабеж 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
don omar
don omar
13.06.2015 0:47 0:47

МАНГАЛА ДА СИ СТОИ ВАТРЕ ДА НЕ ШАВА ,ЧЕ ЩЕ СТАВА ЛОШО.

Back to top button