Регион

Над четвърт милион контрабандни цигари задържаха през уикенда на границата

Илюстрация279 960 цигари или 13 998 кутии без бандерол задържаха митническите служители на МП „Капитан Андреево“ за двата почивни дни при щателни митнически проверки на пътници в леки коли и автобуси, съобщават от Агенция „Митници“.

Три куфара, пълни с цигари откриха митническите служители от мобилни групи към ЦМУ. Автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, е селектиран за щателна проверка, при която в багажното отделение са открити три куфара с 1030 кутии цигари от марките „President“ и „Karelia“, всички без акцизен бандерол.  Установено е, че куфарите са собственост на един от пътниците, мъж на 56 г. с адресна регистрация в Пловдив. От личните обяснения на мъжа става ясно, че той закупил цигарите от Истанбул за лично ползване.

По време на нощно дежурство митническите служители от мобилни групи към ЦМУ задържаха 5066 кутии цигари без акцизен бандерол. Цигарите са пренасяни от 10 пътници в автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния.

При проверка на автобус с турска регистрация митническите служители от мобилни групи към ЦМУ са открили в помещението с леглото за почивка на обслужващия персонал 630 кутии цигари с марката „Karelia“ и „LM“ без акцизен бандерол, собственост на стюарда на автобуса.

Цигарите са задържани. На нарушителите са съставени актове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button