Хасково

Над 100 кандидат-гимназисти подадоха документи за 2 часа в Хасково

ЗаписванияНад 100 кандидат-гимназисти подадоха документите си до 10 часа тази сутрин във втори блок на хасковските Обединени ученически общежития.

Пред сградата се бе образувала опашка, като някои родители и седмокласници чакаха над час. Три комисии обработват документите на кандидатстващите. Очакванията са днес да минат над 250 деца. Документи се подават и в димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“, като там очакват около 170 кандидати.

ЗаписванияМного от децата кандидатстват за хасковските ГПЧЕ „Асен Златаров“, ПМГ „Боян Петканчин“ и ФСГ „Атанас Буров“. Аделина Солуева е завършила ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ на изпита по математика има отличен, а по български оценката й е много добра и се надява да влезе в ПМГ с информационни технологии и английски. Следващите й желания са ФСГ и Езиковата. Анелия Вълкова също иска да продължи образованието си в ГПЧЕ, а Раиф Раиф се е насочил към счетоводството в Икономическия. Ана-Мария Димитрова е на път да продължи в Езиковата, а Яна Недялкова – пълна отличничка от ОУ „Св. Климент Охридски“ ще учи в Математическата.

Много деца пътуват до Хасково от други общини на областта. Стилияна Георгиева от Харманли иска да продължи в тамошното СОУ „Неофит Рилски“.

В помощ на децата са и специалисти от Центъра по кариерно ориентиране.

Подаването на документите за първия етап от класирането продължава всеки ден от 16 до 19 юни от 8 до 18 часа.

Очакванията са около 900 деца да кандидатства, като местата са 1066.

Записвания  Записвания 
 Записвания  Записвания
 Записвания  Записвания
 Записвания  Записвания
 Записвания  Записвания

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button