Хасково

16 деца са ранени в катастрофи в Хасковско

Илюстрация16 деца са ранени в катастрофи в Хасковска област от началото на годината, съобщават от полицията.

При 4 от тях водачи са били деца, 6 – пешеходци, а други 6 са били пътници. Ранените деца и младежи представляват близо 10.5% от общия брой пострадали при тежки инциденти на пътя.

От полицията стартират традиционната акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!“. Целта е ограничаване на нивото на инциденти с деца и юноши през рисковия за катастрофи период на лятната ваканция.

За летния период на миналата година на територията на ОД МВР Хасково са станали 26 тежки катастрофи с деца и юноши до 17-годишна възраст, при които има 1 загинало дете и 30 ранени до 17-годишна възраст.

В хода на организираната в цялата страна полицейска акция ще се извършва засилен превантивен контрол на местата с повишена опасност за ПТП с деца и юноши. С цел предотвратяване на инциденти униформените ще реагират и ще се намесват при констатиране на рисково поведение и игри на непълнолетни по платното и в близост до него. Акцент ще бъде поставен и на спазването на ограниченията на скоростта в населените места. Същевременно ще бъдат изготвени и връчени писмени предупреждения на фирми, осигуряващи атракции с търговска със задължението да не предоставят скутери и други МПС на неправоспособни, включително на малолетни и непълнолетни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button