Хасково

Оставиха в ареста жена, пренасяла 5 раници с хероин от Турция

МяркаХасковският окръжен съд остави в ареста 50-годишната Йорданка Христовска, обвинена в контрабанда на хероин.

Родената и живееща в Сандански жена е задържана на 12 юни на ГКПП „Капитан Андреево“ при извършена митническа проверка на пътнически автобус. В него са открити 5 раници, съдържащи 146 броя пакета с прахообразно вещество. При извършения наркополеви тест е установено, че веществото е хероин. Пакетите са били пренесени от Христовска, която пътувала с автобуса от Истанбул към България.

МяркаНа Йорданка Христовска е повдигнато обвинение за контрабанда на хероин в особено големи размери – 59,636 кг. на стойност 5 367 240 лв.

Адвокатите на обвиняемата поискаха от съда по-леката мярка „домашен арест“. Те представиха и епикриза, от която става ясно, че жената е преживяла инсулт и страда от диабет. Отделно има постоянен адрес, на който живее в последните 20 г. със семейството си. Пред съда Христовска каза през сълзи, че иска по-леката мярка и че няма да се укрива и ще съдейства на разследването.

В крайна сметка ХОС я остави в ареста, като решението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив.

В хода на разследването са събрани доказателства и за още две лица, съпричастни към извършване на престъплението. Те са задържани и се конвоират към Окръжна прокуратура – Хасково, където ще им бъде повдигнато обвинение, съобщават от държавното обвинение.

Възможно е разследването да стигне до организирана престъпна група, която е наемала жени за пренасянето на пратки от Истанбул за България.

Мярка  Мярка 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
jjhj
jjhj
16.06.2015 19:15 19:15

59,636 грама, така написано все едно 60 тона 😀

Back to top button