Хасково

Сантра, Лео и Играта забиват в Хасково срещу дрогата

ПрограмаЧетиридневна програма „Хасково срещу дрогата 2015“ организират от община Хасково от 24 до 27 юни, съобщиха на пресконференция в кметството.

Инициативата е посветена на Еньовден – празник на билките и здравето и Международения ден за борба с разпространението и употребата на наркотици.

ПрограмаНа 24-и ще бъде открит четиридневен базар на пл. „Атлантически“ с участието на 21 фирми и земеделски производители на билки и продукти на натурална основа, разположени в 25 шатри. Ирисова диагностика ще бъде направена на всеки, който пожелае.

От 17.30 часа е фолклорният концерт на пл. „Свобода“ с участието на състав за автентичен фолклор „Калушари“, включен в програмата на ЮНЕСКО „Живи човешки съкровища“ с обреда „Калуша“, ансамбъл „Хасково“, група „Южняче“ и индивидуални изпълнители.

На 25 юни от 13 часа в Младежкия център е двубоят между доброволците на Превантивно-информационните центрове на Хасково и Кърджали.

От 17.30 часа в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ е презентацията на лечебни продукти, сред които и на гъбата рейши, използвана в китайската народна медицина и лекуваща редица заболявания, като диабет и кръвно.

На 26 юни са предвидени спортни занимания за децата – безплатен целодневен достъп до спортните площадки и съоръжения в Хасково: игри и занимания на басейн, футболните игрища на тенис кортовете и Ямача, спортна площадка „Авеню“ и зала „Дружба“.

От 18 часа на пл. „Свобода“ е концертът под надслов „Свободен да живееш“, посветен на превенцията на употребата на наркотични вещества с участието на Сантра, Лео, Играта и група „Скандау“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Далчева
Далчева
19.06.2015 18:01 18:01

Много интересни инициативи, особено ми харесва идеята за базара на билки, ще има какво да се види и научи, а и да си вземе човек

Back to top button