Хасково

Спортното излезе на протест срещу директора, искат старт на проверките

ПротестУчители и треньори от хасковското спортно училище „Стефан Караджа“ излязоха на символичен протест.

От 12 до 13 часа, в обедната си почивка, част от протестиращите се събраха пред входа на училището. Те споделиха, че искат оставката на директора Генчо Генев и са за старт на проверките в Спортното. Желанието им е те да се извършат директно от Министерството на образованието и науката.

ПротестHaskovo.info припомня, че на 17 юни учителите и треньорите излязоха с открито писмо срещу директора си. В писмото се казва, че в училището вече няма екип, защото всички важни решения се взимали в съвсем тесен кръг на директора. Генев е отказал да подпише Колективния трудов договор. Не се е постигнало и споразумение за компенсиране с парични средства на почти двойния норматив, а след пазарлъци са се изпросили суми от 20 до 70 лв. Генев създавал интриги и ругаел учители.

Тогава Генев отхвърли пред медиите обвиненията в писмото. Директорът пък обвини председателя на комисията по външно оценяване в училището в манипулации на резултатите на определени ученици. Целта била да се завиши успеха в училище. Той сигнализира за подозренията си за фалшифициране на изпитните работи и РИО-Хасково.

Началникът на образователния инспекторат Иван Панайотов заяви за Haskovo.info, че проверките започват. Днес в училището влиза Инспекцията по труда, а утре и РИО. От МОН също щели да се включат, но те решавали кога.

Протест  Протест 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
22.06.2015 14:54 14:54

защо я няма ,,госпожица ,, СНЕЖАНА МИХАЙЛОВА голема активистка и дейна другарка на Генчо Г.

Анонимен
Анонимен
22.06.2015 18:08 18:08

Айде бе РИО,къде сте, каква е тая проверка 300 дни само докато почне ???Егати и заспалата бюрокрация,вие сте 0 – кръгла нула ,само гледайте да не станете 00.

Анонимен
Анонимен
22.06.2015 17:13 17:13

Айде бе РИО,къде сте, каква е тая проверка 300 дни само докато почне ???Егати и заспалата бюрокрация,вие сте 0 – кръгла нула ,само гледайте да не станете 00.

Анонимен
Анонимен
22.06.2015 17:15 17:15

Какво е това мише гнездо-Рио и тоз директор,нито има проверка,нито пък директора,дето се пънеше си даде оставката.

9843
9843
22.06.2015 17:50 17:50

Обвинявам служителите в Хасковския
инспекторат в БЕЗХАБЕРИЕ и БЕЗДЕЙСТВИЕ. Колко училища са за проверки? Вие работили ли сте под напрежение? Г- н Панайотов, замислете се дайте път на нови директори. Това ваше бездействие нагнетява обстановката. Учителят не се чувства защитен а по скоро предаден. А директорите с какво те са наказани до стената? С нищо. Финансови проверки липсват макар, че вие знаете за техни нарушения.Е? До кога?

123
123
22.06.2015 19:59 19:59

Хайде, приберете се. Какво е това ръководство дето има подход не на ръководител, а на крещящи жени, които нямат подход на ръководители. Така не се защитават учителски интереси. Ставате за смях вие, не директора. И Лили, и Галя, и Димитрина – и всички много добре знаете какво е направил и прави за вас Генев. Христов треньора дастатъчно се е излагал на други места, да се скрие да не го гледат хората. Петьо като го гледат се чудят пари ли няма и какво търси подведен от някого там. Този дето повдигна въпроса къде е и бил ли е един ден на работа през миналата година – бащата на Григор Димитров? Да се срамува от сина си как го компроментира с това подстрекателство срещу директора, а него го няма на работа и пари взема. Влезте някъде и се скрийте, че е срамно за вас. Трябва да сте наполовина с тоя брой деца дето ги събирате от кол и въже. Кой ще се запише в училището ви, макар и Генев да си тръгне. Никой. В тази неразбория се сринахте съвсем. Използват ви за пионки, защото не знаете кой какви интереси има, а вие се пъчите и правите протести.

виолета
виолета
22.06.2015 20:25 20:25

най добре СПОРТНОТО да се закрие,няма нужда от такъв тип училище.Нито спортисти ,ни специалисти.

КНСБ И ПОДКРЕПА
КНСБ И ПОДКРЕПА
22.06.2015 21:09 21:09

Къде са синдикатите? Нарушени са няколко условия за протест? Или това са някилко мишки. Генев не се страхувай от мишкина топуртия!!!!!!!!!!!!!!!!!!

до КНСБ и ПОДКРЕПА
до КНСБ и ПОДКРЕПА
23.06.2015 23:57 23:57

ООО Минков , къде се губиш ? Откога те чакаме да се включиш ! Не си ли ти по синдикатите или си най-големия МИШОК ! и каква е тази дума „топуртия“ – предполагам е нещо по Арманлийски , щото в българския се пише ТУПУРДИЯ

Back to top button