Хасково

Закриват 8 паралелки след 7 клас, 412 искат английски с немски

Илюстрация8 паралелки се закриват след първо класиране на кандидат-гимназистите в Хасковска област, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието.

Бройката е колкото и през миналата година.

Това са: „Мехатроника“ в Професионалната гимназия по транспорт, „Ветеринарен техник“ в ПГСС, „Фризьорство“ в ПГЛП „Райна Княгиня“, „Защита на информацията“ в СОУ „Васил Левски“, „Брокери на недвижими имоти“ в ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“, „Организация на туризма и свободното време“ в ПГТ „Александър Паскалев“, „Електронна търговия“ във ФСГ „Атанас Буров“ и „Компютърни мрежи“ в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“.

Най-голям наплив има към паралелката „Английски с немски език“ (412) и „Английски с испански“ (379) в ГПЧЕ „Асен Златаров“, следвани от „Информационни технологии“ (377) в ПМГ „Боян Петканчин“.

Ивана Ангелова, която изкара най-високи резултати в областта на малките матури, е и с най-висок бал – 35.47 и тя е приета в „Информатика с английски“ на Математическата. Най-високият праг в региона е „Английски с немски“ за девойки в Езиковата – 32.12.

869 са подалите заявления кандидат-гимназисти, като 19 от тях са от други региони на страната.

Некласираните ученици са 51, но те имат шанс на второ класиране.

Записванията на учениците и подаването на заявления за второ класиране започват от утре до 30 юни в съответните училища.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГРАЖДАНКА
ГРАЖДАНКА
26.06.2015 9:41 9:41

А къде отиват след осми клас, какво става с тия деца!Дайте информация.

Back to top button