Хасково

Инспекцията по труда откри нарушения в МБАЛ „Хасково“

ИлюстрацияИнспекцията по труда е открила нарушения в МБАЛ „Хасково“, съобщи на пресконференция шефът на Инспекцията Петър Андреев.

Става въпрос за неспазване на междуседмичните и междудневните почивки, както и за работни смени, по-дълги от 12 часа.
Засега са проверени Първо и Второ вътрешно, Хирургия, Неврохирургия, образната диагностика и Очно отделение. Инспекторите ще видят каква е ситуацията и в останалите болнични звена.

Няма съставени актове, като са издадени единствено предписания. Проверени са още и два диспансера в Хасково.

Haskovo.info припомня, че Инспекцията по труда извършва проверки на 10-те болници в Хасковска област.

Приоритет на проверките е спазването на работното време, извънредния труд и спазването на междудневните и седмични почивки. Става въпрос за длъжностите: лекари, акушерки, медсестри и санитари. Проверките ще се извършват до края на юли.

Текат проверки и по програма „Строителство“, като от запланувани 14 обекта досега са проверени 11. При тях са открити 89 нарушения, съставени са 6 акта. 80% от нарушенията са неспазване на здравословните и безопасни условия на труд, а останалите са за нередности в трудовите правоотношения.

От началото на годината на територията на областта са станали 13 трудови злополуки, при които няма смъртен случай. Извършените проверки от януари до края на май са 781, констатираните нарушения са 3107, съставени са 62 акта, а влезлите в сила наказателни постановления са 69 за 119 850 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button