Спорт

Йорданка Стоянова стана шампионка в седмобоя, Пачеманова равна с първата

МедалистиЙорданка Стоянова от хасковския клуб „Атлетик“ триумфира с титлата в седмобоя на държавния шампионат за старша възраст на стадиона на НСА „Васил Левски“ в София.

Хасковлийката събра актив от 3494 точки, които й бяха достатъчни за златния медал. Успехът за Стоянова е още по-голям, защото това бе първото й участие в по-горната възрастова група.

МедалистиВ същата дисциплина с бронзовия медал се окичи и нейната съотборничка Николина Кючукова, която също направи много силно състезание и натрупа 3246 т.

От „Хеброс“ – Харманли също бяха много близо до златото. На скок на височина Преслава Пачеманова преодоля 160 см, колкото и шампионката, но го стори от трети опит, което й отреди бронзовото отличие.

Пачеманова участва и в сектора на скок на дължина, където се класира в челната шестица.

Харманлийските атлети записаха и два сребърни медала, дело на Милко Гемеджиев, който преодоля 203 см на скок на височина, а в дългия скок Добромир Георгиев записа 6.93 м.

В сектора за тласкане на гюле Весела Алексиева постигна седми резултат с 10.44 метра. При малко повече късмет състезателката можеше да бъде и трета, защото разликите след шампионката са малки.

Сега предстои лятна ваканция, като следващите големи състезания са през зимата.

 

Медалисти  Медалисти 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button