Хасково

Представиха книга за генерала на правото Владимир Дамянов

КнигаКнигата „Генерала на правото“ – незабрава за адвокат Владимир Дамянов, бе представена тази вечер в Хасково.

На премиерата се събраха приятели и колеги на адвоката, съпругата му д-р Величка Дамянова, дъщеря му д-р Вихра Дамянова-Петрова и неговата първородна внучка Владимира Петрова.

КнигаКнигата представлява мемориален сборник от две части. В първата са събрани публикации за адв. Дамянов, основно от вестник „Новинар юг“, а във втората са спомените от членове на семейството, колеги адвокати и приятели. Редактор и съставител е Недялко Бакалов, като първите стъпки по книгата са дело на колегата Делян Аврамов.

Бакалов каза на премиерата, че книгата е с отворен финал, защото живота продължава, както и спомените за адв. Дамянов.

КнигаД-р Вихра Дамянова каза, че може да се съберат още спомени, които да прераснат в продължение на книгата или нейната препечатка.

Прочутият хасковски адвокат Владимир Дамянов е роден на 23 март 1931 г. След завършването с отличие на юридическото си образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1959 г. има над 51-годишна практика в тази област, с над 21 000 дела.

КнигаТри мандата е председател на Хасковската адвокатска колегия, от 2008-а е член на Висшия адвокатски съвет. Прочува се в национален мащаб с две свои решения: отказва да получава възнаграждение като шеф на местните адвокати и записва в колегията всички правоспособни юристи, които почукат на вратата му.

„Истинският адвокат неизбежно се привързва към подзащитния си, длъжен е да му вярва. Трябва вътрешно да си убеден, че защитаваш една справедлива кауза“, тази житейска и професионална философия изповядва неизменно юристът.
На 8 септември 2011 г. адвокат Дамянов получи поредното си признание – бе обявен за почетен гражданин на родния си Хасково. Общественото признание той бе заслужил далеч преди това.

Владимир Дамянов напусна живота на 10 януари 2012 г. в софийската болница „Токуда“.

Книга  Книга 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
микоян
микоян
26.06.2015 20:26 20:26

Ккто искате го разбирайте но по принцип адвокат значи ЛИЦЕНЗИРАН ДИПЛОМИРАН –-МОШЕННИК така е в цял свят

Back to top button