Спорт

Васил Ривов със сребърен медал от Световната купа в Хърватска

КаратеВасил Ривов от хасковския карате клуб АидаНет Вадо-рю спечели сребърен медал на 8-ата световна младежка купа от веригата Катаре 1 на Световната карате федерация в хърватския курорт Умаг.

КаратеВ състезанието участваха 639 каратеки от 34 държави от всички континенти. Ривов спечели второто място при кадетите (14-16 г.) в дисциплината кумите до 57 кг. Това е поредната успешна крачка в кариерата му.

Състезанието се предхождаше от тридневен семинар, воден от инструктори на Световната карате федерация – десеткрaтният световен и европейски шампион и председател на комисията на атлетите на Световната федерация
Давиде Бенетело (Италия) и многократният световен и европейски шампион и настоящ национален треньор на Сърбия Предрак Стоядинов.

„Това е моето четвърто участие на Световна купа, готвех се за нея 4 месеца и бях подготвен за златото, но с всяка следваща година конкуренцията става все по-голяма и нивото на състезателите е много изравнено и загуба на концентрация за част от секундата или грешка в стратегията може да коства победата. Макар и втори съм много щастлив, защото доказах, че първото ми място през 2013-а и третото през 2012-а на Световните купи не са случайни, а и така си попълних комплект от медали“, коментира Васил Ривов.

Карате  Карате 

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button