Хасково

Валията на Одрин притеснен от инцидентите на границата, иска реорганизация на движението

СрещаВалията на Одрин Дурсун Али Шахин изрази опасенията си че опашката от ТИР-ове, която се формира в двулентовия стеснен участък преди пункта „Капитан Андреево“, може да доведе до пътни инциденти. Това заяви той по време на първото си официално посещение в Хасково и срещата му с областния управител Добри Беливанов.

Предупреждението бе с очакваното през следващата седмица увеличение на леко и тежкотоварния трафик от Европа през България за Турция и последващата натовареност на „Капитан Андреево“.

Haskovo.info припомня, че в последните седмици на границата стана няколко катастрофи, включително и със смъртен случай.

СрещаВалията предложи при голяма натовареност на пункта тежките автомобили да бъдат отбивани на стария път там. Беливанов увери госта си, че се търсят мерки за трайно решение на проблема и за това вече е информирал МРРБ. Директорът на ОД на МВР – Хасково комисар Ангел Цанков сподели, че сега има временно решение на проблема – при натовареност на пункта патрули спират трафика преди стеснения участък. До това решение стигна сформираната преди два месеца от областния управител Междуведомствена комисия. Въпреки това комисар Цанков ще информира МВР за предложението на Али Шахин.

До няколко месеца ще заработи и Триконтактния център на ГКПП „Капитан Андреево“, където ще могат да се провеждат разностранни срещи между България, Турция и Гърция, информира Беливанов. Той предложи в скоро време да се проведе среща на бизнеса от двете трансгранични области. Турският валия приветства това и дори посочи дата за срещата – 18 август 2015 г., като той самият ще бъде домакин на срещата в Одрин.

Двамата областни управители се договориха още срещите им да са ежемесечни, за да има по-добър обмен на информация и да се работи активно за осъществяване на добро партньорство във всички сфери на бизнеса и културата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button