Хасково

Софийска фирма замерва незаконните кабели в Хасково

ПроверкаПроверка на въздушните електронни съобщителни мрежи в областния град започна днес община Хасково.

ПроверкаЗа целта е наета софийска фирма, която със специализирана апаратура установява кой кабел на кой оператор е собственост.

Проверката започна от ул. „Георги Кирков“ до социалните блокчета. Там плетеницата от кабели е особено гъста. Екипът на проверяващите установи незаконни и ги маркира.

Haskovo.info припомня, че в началото на 2013 г. от РДНСК вече проведоха акция по премахване на незаконните кабели в Хасково, след която мрежата беше възстановена.

ПроверкаС изменението на Закона за устройство на територията от 26 ноември 2012 г. незаконните строежи от VI, V и IV категория, към които са и въздушните електронни съобщителни мрежи, попадат в правомощията на кмета на община Хасково за премахване.

В тази връзка през юли миналата година от Окръжна прокуратура-Хасково изпратиха писмо до общините в областта с искане за отчет какво е констатирано с незаконните кабели.

На пресконференция на 16 юли кметът Георги Иванов заяви, че вече са изпратили писма до кабелните оператори да посочат на кои улици имат въздушна кабелна мрежа. Тогава градоначалникът се закани, че ако те не отговорят, както сторили преди време, ще бъде наета фирма, която да проучи собствеността на кабелната мрежа, което вече е факт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
258
258
09.07.2015 18:14 18:14

Браво на кмета,трябва твърдо да действа!

Back to top button