Регион

300 от „ТЕЦ Марица 3“ стачкуват символично

ПротестБлизо 300 служители на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград от днес са в символична стачка.

Ако до дни не започнат преговори с ръководството, стачката ще прерасне в ефективна.

Пламен Стоянов е на 29 г. и последните 10 от тях е изкарал в ТЕЦ-а. От доста време обаче му е трудно, защото заплатите непрекъснато се бавят.

Голяма част от стотиците служители не могат да изплащат кредитите си, а някои вече са останали без жилища, тъй като банките са им ги взели. На практика ТЕЦ-ът сега не работи, но това не означавало, че компанията не получава пари.

Ако до понеделник от ръководството на ТЕЦ-а не започнат преговори за колективен трудов договор, които се отлагат повече от година, стачката ще прерасне в ефективна и ще бъде първата такава в региона от години.

Сега обаче това било невъзможно, казват синдикалистите и вече са подготвили експерти от централата си, които ще пристигнат на място за консултации.

От ръководството отказаха коментар, а работниците са готови още следващата седмица да заменят лентичките с ефективна стачка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button