Хасково

Ракиените казани по-евтини и пълни, чака се и много грозде

РакияМасовото резервиране на хасковските ракиени вече е във вихъра си.

Народът започна да вари сливова ракия, като скоро казаните ще заработят и денонощно. Това ще стане след узряването и на сините сливи.

Хасковлията Петър Атанасов сподели, че вари ракия всяка година, като най-много мерак хвърля на гроздовата. Миналата година реколтата бе слаба, но сега се чакало много грозде. Днес Атанасов бе на казана срещу жп гарата със свои приятели, които варяха сливовицата.

И трите казана тук са заредени, като ракиджиите са доволни, че тази година цената е надолу с 5 лв. Захарта я взимат по 1.20 лв. килото, като прибавят дървата, транспорта и теглят чертата литърът домашна ракия излизал около 3 лв.

Ракия   Ракия
 Ракия  Ракия

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
123
123
11.07.2015 16:23 16:23

Нищо не пишете за това колко акциз ще плати.Той прибавен ли е към сметката за дърва,захар и др.?ДД ще си получи хонорара, Петър Атанасов ще си плати ли акциза?

stealth
stealth
11.07.2015 16:33 16:33

Мъж седи в бараката и вари ракия. Гледа по едно време водата се нагряла много и отива до кладенеца за вода. Връща се, а в бараката седят двама полицаи, усмихват се иронично и говорят:
– Е, сядай и пиши обяснения!
– И к’во да пиша?
– Всичко, както си е било, така го пиши!

Сяда човека, пише и след това дава листа на полицаите.
– К’во си написал бе, идиот такъв?
– Както си беше, така го написах: „Отивам за вода до кладенеца, връщам се, а в бараката двама полицаи, седят и варят ракия“.

Back to top button