Хасково

Хасковското родилно пълно, студентки плътно до лекарите и майките

РодилноВ последните дни хасковското АГО е пълно с родилки. От отделението отчетоха, че през тази седмица е имало по 7-8 раждания за много кратко време.

В подкрепа на медиците и майките в Родилно са и три стажантки от Медицинския филиал в Хасково. Това са първокурсничките в специалност „Акушерка“ Славея Атанасова, Деница Георгиева и Билчен Мюмюн, които са и сред отличничките на випуска. Те помагат и се обучават в трите сектора на АГО – родилно, гинекология и родилна зала. Вече са помагали и в израждането на няколко двойки близнаци. Майките пък са видимо доволни от лъчезарното им присъствие.

Стажовете са по националния проект „Студентски практики“ и са по 240 часа, за които студентите получават еднократна стипендия от 480 лв. 137 студенти от Медицинския вече са участвали в студентските практики. Те ще продължат до края на октомври.

Родилно   Родилно
 Родилно  Родилно

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хасковлийка
хасковлийка
17.07.2015 23:20 23:20

Хубавици, да сте живи и здрави ! Да станете добри акушерки и да помагате на бъдещите хасковлийчета и майките им !

Back to top button