Регион

Започна строежът на оградата с Турция до „Капитан Андреево“

ОградаПърва копка на оградата на границата с Турция в близост до ГКПП „Капитан Андреево“ направиха вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и областният управител Добри Беливанов.

Временното съоръжение от възпрепятстващ тип се изгражда във връзка с установилата се трайна тенденция за увеличаване на миграционния натиск по българо-турската граница.

ОградаЗа Хасковска област защитното заграждение започва от гранична пирамида 320 – на 500 м. от ГКПП „Капитан Андреево“ и завършва до гранична пирамида 280 – на около 2 километра от село Маточина, на брега на река Тунджа. Дължината му е 33.6 км.

Софийска фирма разработи проектно-сметната документация, съдържаща конструктивна и пътна част.

С оглед на по-бързото изпълнение на съоръжението, областният управител сключи договор с Държавно предприятие „Транспортно строителство и възстановяване“ София за изпълнение на пътната част и с пловдивска фирма за конструктивната.

Стойността на пътя е 3 824 000 лв. без ДДС, а на конструктивната част – 20 226 577 лв. без ДДС.

Очакванията са обектът да бъде завършен в рамките на около 4 месеца. Отпуснатите средства с постановление на Министерски съвет за първия етап на съоръжението в Хасковско са в размер на 10 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
wwww
wwww
17.07.2015 21:11 21:11

Ми хубууу ще!

ЕКС ЧЕНГЕ
ЕКС ЧЕНГЕ
18.07.2015 19:25 19:25

Който разтури КЛЬОНА той да плаща сега оградата,Ебати държавата.Тая фръцла трябваше да си е подала оставката вече какво се е разпенила там…

Back to top button