Хасково

И прокуратурата проверява дали симеоновградчанката е бита от полицай

Неда МитеваРайонната прокуратура в Харманли проверява случая с 63-годишната симеоновградчанка Неда Митева, която се жалва, че е бита от полицай, съобщават от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Сигналът е подаден на 14 юли на тел. 112, в който жената се е оплакала от побой, извършен от полицейски служител в Симеоновград. Харманлийската прокуратура е разпоредила проверка за причиняване на телесна повреда от длъжностно лице при или по повод изпълнение на службата.

В хода на проверката се снемат обяснения, назначени са експертни справки за здравословното състояние на пострадалата.

Както Haskovo.info писа, Митева бе настанена в хасковската ортопедия със счупен ляв крак и със синини по ръцете. По нейните думи тя е бита от полицаите в Симеоновград с палки и ритници. Униформените искали от нея да върне 3000 лв. взети от 82-годишния Теньо Добрев, за който Митева се е грижила до смъртта му. Според жената парите са й дадени от дядото за грижите към него. Синът му обаче си търси парите от Неда.

От полицията също извършват вътрешна проверка, която трябва да приключи до един месец.

Проверката на прокуратурата ще приключи в двуседмичен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
20.07.2015 17:24 17:24

Пълни глупости на търкалета,циганизация,циганизацияаа…

Back to top button