Хасково

12 000 с персонален код от НАП в Хасковско

ИлюстрацияБлизо 12 000 са фирмите и физическите лица от Хасковска област, ползватели на персонални кодове досега, съобщават от офиса на НАП в областния град.

В цялата страна от началото на годината досега чрез сайта на Агенцията с ПИК са извършени над 2 млн. справки за задължения и плащания.

Персоналният идентификационен код, издаван на клиентите на приходната агенция, вече може да бъде получен от всеки от офисите на НАП в страната. Досега кодът се получаваше задължително от офиса по постоянен адрес на гражданите и по регистрация на фирмите.

Издаването на ПИК е безплатно, отнема няколко минути, а с кода физическите лица могат да подават данъчни и осигурителни декларации, да следят данъчната си сметка за задължения и плащания, да проверяват осигурителния си доход и да ползват редица други електронни услуги.

Най-новите електронни услуги на приходната агенция, достъпни с ПИК за физическите лица, са възможността за автоматизирано плащане на дължимите суми към държавата директно от справката за задълженията,  подаване на осигурителната декларация Образец 7, декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице, както и уведомления за сключване, изменение или прекратяване на трудови договори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button