Хасково

Хасковска област в златната среда по брой на чиновници

ИлюстрацияНаселението на България намалява, общинските служители обаче не. Това показва анализ на Института за пазарна икономика в София.

Според официални данни броят на на общинските служители на 1000 души население е нараснал от 2,90 през 2010 г. на 3,02 през 2014 г. За Хасковска област увеличението за този период е 2 процента. По този критерий Хасково е в златната среда.

Едва на четири места се наблюдава свиване на общинските администрации спрямо местното население. Това са областите Ямбол, Плевен, Варна и Сливен.

Постепенният спад в населението на България, както и въвеждането на е-услуги от общините, предполага и по-малко нужда от персонал от страна на местната администрация, обясняват експерти. Необходими са мерки за постепенно плавно съкращаване на числеността на чиновниците, особено там, където демографските процеси са най-негативни и нуждата от административен персонал намалява най-бързо. Засега обаче тези мерки остават в сферата на пожеланията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button