Хасково

Предлагат генерал Владимир Янев за почетен гражданин на Хасково

Генерал Владимир ЯневО. р. генерал Владимир Янев Иванов да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Хасково“ предлага Инициативен комитет от ветерани на спорта и общественици.

Предложението ще бъде разгледано на сесията на местния парламент в края на юли.

Владимир Янев е роден на 17 февруари 1921 г. в Свиленград в семейство на тракийски бежанци. Започва работа в системата на МВР като милиционер на 15 септември 1944 г. в Свиленград. През 1947 г. става оперативен работник в криминалната полиция. От 1951 г. е началник на стопанското отделение в Областно управление – Хасково. От 1957 г. е замначалник на околийското управление в Мадан, после е началник на управлението в Девин. Той се завръща в Хасково през 1964 г., първоначално като началник на контраразузнавателното отделение, после, като замначалник, а от 1970 г. става началник на управлението, до пенсионирането му през 1982 г., след 39 г. служба в МВР.

В началото на 2009 г. ген. Владимир Янев издава книгата със спомени „От милиционер до генерал“. Той е и силно ангажиран към спорта – в продължение на години отговаря за борбата и футбола и става заслужил деятел на физическата култура и спорт. Известен е и с неговите две хобита – риболова и лова.

Както Haskovo.info писа, на сесията ще се разгледа и предложението със званието „Почетен гражданин на Хасково“ (посмъртно) да бъде удостоен Костадин Карамитрев.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Екс ченге
Екс ченге
23.07.2015 15:16 15:16

Браво на този ин.комитет.Ген.майор Янев заслужава това.Беше и прекрасен Обл.началник и човек.Служил съм с него,той ме назначи на служба 79г.в долната зграда,тогава…Голям ръководител,вече такива няма.Да е жив и здрав и да не спира водката…

ужас
ужас
23.07.2015 18:10 18:10

Аман вече от комунисти,колко народ изгониха от дьржавата,мрьсници нагли,срам нямат.

някой
някой
23.07.2015 18:59 18:59

Народа го изгони демокрацията.Заводи и производствени предприятия се затриха също по време на демокрацията.Не казвайте на бялото – черно.Ако си роден след 89 год простено ти е,защото ние знаеш истината.

Back to top button