Регион

Харманли обяви бедствено положение, прокуратурата разследва пожара

ИлюстрацияОбщина Харманли обяви бедствено положение заради големия пожар край с. Дрипчево, съобщават от кметството.

Това стана със заповед на изпълняващия длъжността кмет инж. Гено Генев заради усложняването на обстановката с пожара край харманлийското село. От 10,30 часа вчера огнената стихия се разраства и пожарът вече се е пренесъл в землището и на близкото с. Изворово.

В гасенето на пожара е ангажирана цялата противопожарна техника на Общината заедно с екипите към нея, Противопожарна охрана – Харманли. На пожарището работят и тежки верижни машини от Марица – Изток.

На участниците в потушаването на пожара от Общината е осигурена храна и освежителни напитки. Прави се всичко възможно пожарът да се ограничи и да не навлезе в населените места в района. Засега опасност от това няма. Бедственото положение се обявява за по-голяма мобилизация на силите, участващи в гасенето.

Както Haskovo.info писа вече има задържани за причиняване на пожара край харманлийското село Дрипчево.

Стихията вече е обхванала около 3500 декара площи, от които около 500 декара гори. Фронтът се разраства заради вятъра и силно пресечения терен, който пречи на гасенето.

От тази сутрин в борбата с пожара се включиха и военни от Хасково.

Районна прокуратура-Харманли образува досъдебно производство за причиняване на пожар по непредпазливост в чужд имот, съобщават от Пловдивската апелативна прокуратура.

Под ръководството на прокуратурата се извършват огледи, назначени са експертизи. Работи се по версия за причиняване на пожара по непредпазливост при почистване на пасище.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gorski
gorski
23.07.2015 13:39 13:39

gorskite sa platili na bai mangal da zapali gorata da mogat da q orejat i prodadat za dalaverata
mrasni gadove
ama tq prirodata shi im go varni tapkano

1
1
23.07.2015 15:06 15:06

не си в час приятел! Тук става въпрос за съвсем друга далавера! Наясно ли си с пасищата??? Айде провели и виж за какво ства въпрос. Тук парите са много по лесни и много повече!!!! Голяма далавера!

poma
poma
23.07.2015 22:47 22:47

Името на бенефициента ?

Back to top button