Регион

Десет сиви папагала жако задържаха на „Капитан Андреево“

ПапагалиМитничарите на „Капитан Андреево“ са задържали мъж с 10 сиви папагала жако без необходимите документи по CITES (Конвенцията по международната търговия със застрашени видове), съобщават от РИОСВ-Хасково.

Мъжът е от Кърджали и е пътувал от Турция за България. Птиците са с неизвестен произход и нямат ветеринарни сертификати. Деянието е в нарушение на Закона за биологичното разнообразие. За случая е уведомена Екоинспекцията в Хасково и на място е извършена проверка.

Предстои РИОСВ да състави акт за административно нарушение по Закона за биологичното разнообразие, който предвижда глоба от 2000 до 10 000 лв. за физическите лица, а за юридическите лица и едноличните търговци имуществена санкция от 5000 до 30 000 лв.

Птиците ще бъдат конфискувани и временно настанени в зоологическата градина в София до влизането в сила на наказателно постановление, след което МОСВ ще издаде заповед за окончателното разпореждане с тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button