Хасково

360 от Хасковско на събора в Копривщица

ИлюстрацияБлизо 360 изпълнители от Хасковска област ще участват на XI Национален събор на българското народно творчество в Копривщица, съобщават от пресслужбата на областна администрация.

Приключи процедурата за организация на регионалния етап в областта, проведена от администрацията. Сред участниците има индивидуални изпълнители, танцови и певчески състави, излъчени и подкрепени от общините – Хасково, Харманли, Димитровград, Тополовград и Минерални бани.

Съборът в Копривщица ще се проведе на 7, 8 и 9 август, като хасковските изпълнители на автентичен фолклор ще пеят и танцуват в продължение на 4 часа, в интервала от 14 до 16 часа на 8 август, на 6-та сцена в Копривщица.

Това издание на събора е юбилейно – ще се отбележат 50 г. от неговото създаване. По този повод почетен патрон на събора е Ирина Бокова – генерален директор на ЮНЕСКО.

Съборът в Копривщица се организира в цикличност от пет години, като значимостта му в културния живот на страната е много голяма, имайки предвид неговата популярност и посещаемост от чужбина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button