Хасково

Прокуратурата разследва кариерите край Ивайловград

ИлюстрацияОкръжна прокуратура – Хасково се самосезира от телевизионен репортаж и започва проверки на кариерите край Ивайловград, съобщават от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Проверява се за извършване на незаконен добив на скалнооблицовъчен материал без предоставени концесии, както и без промяна на статута на земите, в които се експлоатират кариерите.

По реда на Надзора за законност и защита на правата на гражданите ще се  извърши проверка за спазването на законовите изисквания на Закона за подземните богатства, Закона за опазване на земеделските земи и Правилника за приложение на Закона за опазване на земеделските земи и упражнявания контрол.

Целта на проверката е да се установи: спазването на разпоредбите, в които са регламентирани задълженията на кмета на общината за осъществяване на контрол по извършването на търсене, проучване или добив на подземни богатства без издадено разрешение или предоставена концесия, броят на нарушенията, установени с актове на оправомощени от кмета длъжностни лица, броят на кариерите, находящи се в земеделски земи, в които се извършва добив на скалнооблицовъчен материал, които са с променено предназначение за неземеделски нужди, кариерите, в които се извършва добив на скалнооблицовъчен материал и  по отношение, на които няма предприета процедура, установените нарушения и съставените актове.

Проверката ще приключи в срок до 1 септември 2015 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
бис
бис
29.07.2015 18:28 18:28

нека да се провери как така се раздават терени срещу дарения за ползуване и как се определя , че на даден терен може да сменя предназначението срещу дарение, в репортажа един мъж каза, че е платил 6000лв наем, но не може да покаже документ, защото не му е даден.

Back to top button