Хасково

Французи идват с „Катерино, моме“ в Хасково

ФранцузиМузиканти от Франция в събота ще покажат в Хасково, че магията на българския фолклор отдавна е излязла извън границите.

Групата „La bande a Balk“ от град Лион ще изнесе концерт на  площад „Свобода“ от 19 часа. Организатори са Тракийското дружество, читалище Тракия, оркестър „Орион бенд“ с подкрепата на общината.

„La bande a Balk“ е любителски оркестър, основан през 2008 г. 15 музиканти майсторски интерпретират автентична народна музика на Източна Европа и Балканите, предимно от Румъния, България, Сърбия, Македония, Гърция. В оркестъра има акордеони, цигулки, виолончело, виола, флейта, кларинет, китара, бузуки, и разбира се тъпан. В богатия им репертоар е и популярната песен „Катерино, моме“.

В Лион групата участва в много концерти заедно с певчески и танцови формации на българи, живеещи в този регион. През май там се проведе голям събор на българските фолклорни групи извън граница, наречен „На Мегдана на Другата България“.

„La bande a Balk“ връща визитата на популярния хасковски ансамбъл „Китна Тракия“ и „Орион бенд“, които са гостували на нашите сънародници и френските им приятели в Лион. Французите ще имат у нас концерти в още няколко града, след което ще  потопят във вълшебството на националния събор на народното творчество в Копривщица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
иван
иван
04.08.2015 11:51 11:51

Концертът на френската банда е в петък от 19 часа, а не в събота. След това ще свирят с „Орион“ в ресторант „Аида“

Back to top button