Спорт

„Хасково 2012“ привлече американка за новия сезон

АмериканкаБаскетболният „Хасково 2012“ привлече първото си чуждестранно попълнение за новия сезон. Ръководството на клуба се разбра с американката Джасмин Пъркинс.

178-сантиметровият гард последно защитава цветовете на полския МКС Мос Конин, като записва средно по 8.2 точки, 4.9 борби и 2 асистенции. В кариерата си досега Пъркинс трупа опит и с екипите на шведския Ескилстуна и израелския Рамат Шарон.

Родената в Бъркли, щата Калифорния през 1989 г. баскетболистка е бивша възпитаничка на Вашингтон Стейт. Пъркинс оставя ярка диря в историята на университета като единствената състезателка, която преминава границата от 1000 точки, 700 борби и 250 откраднати топки.

През 2012 г. Джасмин завършва колежанската си кариера като седма при реализаторите за Кугърс с рекордните за себе си 1288 точки в общо 122 мача. Пъркинс приключва на четвърто място по борби във вечната ранглиста на висшето учебно заведение с общо 728 овладени отскочили от двата ринга топки и изравнява десетото най-добро постижение по асистенции – 285 завършващи подавания.

Своята висока положителна оценка за Пъркинс даде и легендата на българския баскетбол Лидия Върбанова, като тя е имала възможността лично да наблюдава състезателката през лятото.

„Джаз може да бъде много полезен и вариативен състезател. Лидия разпознава Хасково 2012 като чудесна опция за развитие, а нейната оценка е достатъчен фактор за мен, тъй като тя е истински професионалист и пример за истинската същност на играта“, заяви спортният директор на клуба Станислава Станкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ррр
ррр
05.08.2015 11:31 11:31

Поредната измама на доктори месари и община!

възмутен
възмутен
05.08.2015 12:52 12:52

А ти какво си направил за тоя град и спорта в него? А???
Май само знаеш да плюеш…нямам думи

Back to top button