Регион

Прокуратурата повдигна обвинения за канабиса в Изворово

КанабисРайонна прокуратура-Харманли привлече като обвиняеми две лица – Стойко П. на 47 г., от Свиленград и Росен И. на 42 г., от същия град, по досъдебно производство за отглеждане и държане на наркотични вещества или растения от рода на конопа, съобщават от Пловдивската апелативна прокуратура.

Haskovo.info припомня, че на 31 юли в двуетажна къща в харманлийското с. Изворово при претърсване и изземване бяха открити 153 растения от рода на канабиса, които при полевия тест реагираха на канабис. Стойко и Росен са ползватели на къщата. Двамата не са осъждани.

КанабисОткритите растения са с височина от 110 см до 170 см и за отглеждането им е изградена поливна инсталация. В приземния етаж на къщата е открито помещения за отглеждане на разсад за канабис. Намерени са инструменти за обработка, препарати, торове, пестициди за третиране на растенията. На втория етаж е открито помещение със стелажи за сушене на канабис, оборудвано с въздухопроводи и вентилатори. Върху стелажите е намерена и иззета зелена листна маса с общо тегло от 1600 грама, която реагира на полеви тест за канабис. Отделно от нея в пластмасов бидон е открита зелена листна маса с общо тегло 1200 грама. Общото тегло на намерените съцветия канабис е 2800 грама.

С постановление на Районна прокуратура-Харманли Стойко и Росен са задържани в ареста за 72 часа. Предстои на 6 август да бъде внесено искане в Районен съд -Харманли за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“ на двамата.
Под ръководството на Районна прокуратура-Харманли е извършено претърсване и изземване, оглед, разпитват се свидетели и са назначени експертизи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
05.08.2015 22:19 22:19

palen smqh e tova “pod rakovodstvoto“…

Back to top button