Регион

И екип от Тополовград гаси големия пожар при Вълча поляна

ПожарОт Областната противопожарна служба в Хасково са изпратили един екип в помощ на гасенето на големия пожар между ямболските села Вълча поляна и Голям Дервент.

Пожарната е от Тополовград и се е включила в гасенето от обяд.

От МВР съобщават, че пожарът е на фронт от около 4 км. На място работят екипи на ямболската пожарна, военнослужещи и хеликоптер на ВВС. Хората всело Вълча поляна, където огънят е засегнал и няколко необитаеми постройки, са оповестени чрез сиренната система.

Към мястото на пожара са пренасочени пожарни екипи и допълнителна техника и от Бургас, 
Пловдив, Сливен. Има готовност за изпращане и на автомобили тежък клас от пожарните служби в Кърджали и Стара Загора. На място е директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. Комисар Николай Николов.

Втори ден продължава гасенето на пожара в землището на село Лесово. Огънят, обхванал около 7500 дка. сухи треви и храсти, вече е овладян. Стихията не застрашава близките населени места. В гасителните действия участват над 100 пожарникари, горски работници,  доброволци и гранични полицаи.

 

ПожарПожар   

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button