Хасково

Раждаемостта в Хасковско тръгна нагоре

ИлюстрацияРаждаемостта в Хасковска област тръгна нагоре, сочат данните от Информационната система за ражданията на Министерството на здравеопазването.

Според регистъра за разпределението на новородените по области към 6 август от началото на годината в региона са се родили 1038 деца. От стартирането на регистъра през 2012 г. бройката сега е най-голяма.

За сравнение през миналата година по същото време бебета са били 1022, предходната – 991, а през 2012-а – 1034.

В съседните за Хасковско области сега ситуацията е следната: Кърджали – 544, Ямбол – 308, Стара Загора – 1783, Пловдив – 3971.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хасковлия
Хасковлия
07.08.2015 8:14 8:14

Раждаемостта на ромите тръгна нагоре! Нормалните хасковлии са малцинство и опъват каиша да хранят тутманици, мързеливи роми и готованци. Всичко що може да се смъкне от гърба на работещите и се дава като помощи. Намерили са си пак нишата – да ги храни държавата. Вие видели ли сте ром да си плаща данък, сметки и да го глобяват за щяло и нещяло. Ми те нищо нямат пък по-добре от нас живеят. Докога тоя геноцид над българите. И защо да не раждащ! То затова расте раждаемостта. Ама балъците намаляват и почват да измират.

Back to top button