Хасково

Хасково изпрати французи в Копривщица с хора и оркестър

ФранцузиБлестящ концерт на централния площад в Копривщица изнесе снощи гостуващият у нас оркестър „Ла Банд а Балк“ от Франция. 

Преди да се потопят в атмосферата на националния събор на народното творчество, музикантите гостуваха на хасковската публика.

Със завидно вдъхновение оркестрантите с ръководител Елза Илле, която е и университетски преподавател, интепретираха фолклорни творби от България и Балканите. На площада екнаха „Море, сокол пие…“, „Дайчово хоро“ и други популярни композиции.

Оркестър „Орион бенд“ също се качи на сцената, за да подсили изпълненията на музикантите от Лион, които използваха краткия престой и набързо разучиха нова песен. Не липсваха и любители на родните ритми, които се хванаха на хоро и показаха на френските гости как се весели българинът.

Под аплодисментите на публиката домакините на концерта от Тракийското дружество, читалище „Тракия“ и „Орион бенд“ поднесоха цветя на музикантите и ги поканиха отново да дойдат в Хасково.

Haskovo.info припомня, че близо 360 изпълнители от Хасковска област взеха участие в XI Национален събор на българското народно творчество в Копривщица.

 

Французи  Французи 
 Французи  Французи

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button