Спорт

„Хасково 2012“ хвърля 198-сантиметрова американка в подкошието

АмериканкаСребърният медалист от Купа България привлече американския център Шаунис Уилсън, съобщават от ръководството на „Хасково 2012“.

Тимът продължава със селекцията за предстоящия сезон 2015/2016г., като в редиците на тима вече е и американката, позната на всички с прякора си Пепър, получила го от своята баба като дете. Нещото, което я е подтикнало към играта с оранжевата топка е чичо й, който тогава е играел в чужбина. И типично в стил Уилсън, тя решава да даде всичко от себе си, за да стане възможно най-добрия състезател, който тя може да бъде.

Родената в Пенсилвания баскетболистка впечатлява със своята добра физика и ръст от 198 см. Избира за любим номер 40, с който да играе на фланелката, като не се разделя с него от университета досега.

Уилсън завършва университета на Маями, Флорида със средни показатели от 11 точки и 8.5 борби на мач, където учи и криминология. Благодарение на нейното силно участие, те побеждават Дюк, за първи път в историята на университета, след 11 опита.

През кариерата си тя преминава през Минесота Линкс (WNBA), испанския Ibaizabal, като през изминалия сезон носи екипа на шведския Alvik Basket. Там тя оставя срещу името си по 15 точки и 13.4 борби, като става и лидер по борби на цялото първенство.

Решителността и отдадеността на Пепър Уилсън винаги са й помагали да постига целите си и никога не се отказва, докато не достигне до тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button