Хасково

Вдигат завод за 30 млн. с над 1500 работници в Димитровград

ИнвестицииИнвестиция за над 30 млн. лв. се очаква да бъде финализирана скоро в Димитровград, стана ясно на срещата на изпълнителния директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев с представители на общините от Хасковско в областна администрация.

ИнвестицииСтава въпрос за строителството на завод, в който ще бъдат разкрити над 1500 работни места. На по-късен етап ще бъде оповестен и инвеститорът.

Янев, който е завършил хасковската ГПЧЕ „Асен Златаров“ уточни, че интерес към терени в Хасковска област имат инвеститори от автомобилната и химическата индустрия. Първите искали да строят заводи за производството на авточасти.

ИнвестицииНе е изключено и бившето летище Узунджово да бъде развито като карго център.

От агенцията изявиха готовност да помагат на общините в разработването на инвестиционни проекти.

Интерес имал и към други терени в Хасковска област.

От януари до април в България се отчита 2.4% ръст на чуждестранните инвестиции в сравнение със същия период на миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Erol
Erol
10.08.2015 19:07 19:07

Shte ima 1500 robi za minimalnata zaplata te niyana da osiguryat Rabota a Samo mika na horata shto ne si sedyat u tam kideto sa im dosli tam niyana koi da Raboti za tezi 400 lv za tyah e 2nadnika

совнарком
совнарком
10.08.2015 20:03 20:03

Може ли някой да каже колко агенции има държавата – повече от 50 и всички лапат като крокодили

Българин
Българин
11.08.2015 19:51 19:51

Бъдещето е в държавните предприятия,като процесите в тях да бъдат одобрявани от гражданите по този начин никой управител няма да има пълната свободата да прави каквото реши – както беше до сега да доведе умишлено до фалит даден цех за да бъде закупен от близки нему хора.

Back to top button