Регион

Спасиха хиляди декари гора от пожар в Маджаровско

Горски пожар, илюстрацияЕдинствено благодарение на добрата организация на пожарникари, горски и доброволци хиляди декари гора бяха спасени от огъня този следобед.

Пожарът е пламнал около обяд в недостъпна местност между селата Брусевци в община Маджарово и Горноселци в община Ивайловград, съобщи за Haskovo.info началникът на областната противопожарна служба Николай Вълчев.

За минути стихията е погълнала 30 декара широколистна гора и хвойна. На мястото автомобили не могат да достигнат, затова се е разчитало единствено на човешка сила. В гасенето са участвали както огнеборци, така и горски служители и доброволци, организирани от община Маджарово.

Огънят е овладян преди да завземе огромни райони в непристъпната местност. Причината най-вероятно отново е човешката небрежност. Предполага се, че бракониери, които са ловували в района са оставили незагасен огън, от който е пламнала гората.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button