Хасково

Десет земеделци взеха първите 400 еднодневни трудови договора

ПресконференцияДесет земеделски производители от Хасковска област вече са взели първите 400 еднодневни трудови договора, съобщи на пресконференция началникът на Инспекцията по труда Петър Андреев.

Договорите се сключват всяка сутрин с наетите работници на полето. Това се прави във връзка с кампанията по прибирането на зеленчуците и предстоящото бране на гроздето. От Инспекцията, Агенцията по заетостта и Социално подпомагане успокоиха работещите, че със сключването на тези договори не се губят социалните помощи или обезщетението за безработица.

Кампанията с еднодневните договори е стартирала реално от 21 август. Очакванията са тя да набере сила в следващите седмици. След това ще започнат и проверки дали земеделските производители сключват реално договорите. Санкциите за стопаните са от 1500 до 15 000 лв.

В страната вече са получени около 19 000 еднодневни трудови договора.

От Инспекцията по труда отчетоха, че през юли са извършили 155 проверки, при които са констатирани 541 нарушения, състави са 19 акта, издадените предписания са 532. Влезлите в сила наказателни постановления са 18 на обща стойност 9500 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button