Регион

Три апартамента горяха в Димитровград, двама обгазени

ПожарТри апартамента горяха тази вечер в Димитровград.

Пожарът лумнал малко преди 21 часа от апартамента на шестия етаж на ул. „Патриарх Евтимий“ 8, Б. Огънят бързо се разраснал и обхванал стаи от апартаментите над него от 7 и 8 етаж.

Живко Ковачев, който по това време бил пред блока видял пламъците и веднага позвънил на тел. 112.

ПожарНа място пристигнаха три пожарни автомобила, които веднага започнаха гасенето. Дойде полиция и Бърза помощ и започна евакуация на хората от входа, където електрозахранването вече беше изключено. Хората от опасната зона бяха бързо изведени от блока, а сред тях бе Надежда Никова с дъщеричката й на 3 годинки и половина. Двама са леко обгазени и бяха откарани в болницата.

Пожарникарите бързо успяха да потушат пламъците. Апартаментът на шестия етаж е напълно изгорял, а тези над него са с частично засегнати стаи с изгоряла мебелировка, дограми и техника. Жилищата, които са сериозно опушени са поне още три.

На място пристигна кметът Иво Димов със своя заместник Светослав Стойков. Градоначалникът разговаря с пострадалите хора, които му се жалваха, че обитателите на апартамента, от който тръгна пожара са психично болни и палят за пореден път огън в жилището си. Те се оплакаха, че сега няма къде да живеят, докато възстановят апартаментите си. Кметът се ангажира да им осигури общинско жилище.

Причините за големия пожар тепърва ще се изясняват.

 

Пожар  Пожар 
 Пожар  Пожар
 Пожар  Пожар

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button