Спорт

„Кенана“ спечели детския футболен турнир, Ефе Али е най-добър играч

ФутболФутболен клуб „Кенана“ спечели турнира „Децата и футболът“ на стадион „Хасково“, побеждавайки във финала АФК „Хасково“ с 4:3 след дузпи, 1:1 в редовното време.

ФутболВ малкия финал „Бригада“ (Димитровград) се наложиха над „Харманли 04“ с 2:1.

Пети в класирането завършиха младите футболисти от „Бенковски“ (Симеоновград), шести са ОФК „Стамболово“, седми – „Свиленград“, а „Димитровград 1947“ са осми.

ФутболПризът за най-добър вратар на турнира заслужи стражът на „Кенана“ Павел Петров, най-добър защитник е Халил Шериф („Стамболово“), най-добър полузащитник – Боян Делчев („Бенковски“), най-добър нападател – Емил Христов („Харманли 04“), голмайстор на турнира с 6 попадения е Мартин Петров („Бригада“), най-техничен футболист е Николай Горанчев („Димитровград 1947“), най-полезен играч – Кристияна Георгиева („Свиленград“), най-добър треньор – Драгомир Топалов („Кенана“). Най-добър играч на турнира е Ефе Али (АФК „Хасково“), който ще пътува с треньора си до София, където ще се раздават и националните награди.

ФутболВсички отбори получиха екипи, по две топки и флагче, а победителят заслужи и купа за първото си място.

Турнирът откри кметът Георги Иванов. Градоначалникът заяви, че стадионът ще бъде винаги отворен за младите футболисти. Той им пожела да бъдат като Димитър Бербатов и Христо Стоичков и да стигнат до националния отбор.

Състезанието се организира от община Хасково, Асоциацията на българските футболисти и БФС. В десетото издание на надпреварата за първи път участваха и децата на новия футболен клуб в града – АФК „Хасково“. Създаденият преди месец клуб ще развива единствено детския и юношески футбол в областния град. В ръководството му са легенди като Костадин Латинов, Георги Александров, Светлин Чолаков, Станимир Стоилов, Георги Куманов и Димчо Марков.

Националната програма „Децата и футболът“ е създадена през 1999 г. Реализира се от Асоциацията на българските футболисти със съдействието на Министерството на младежта и спорта и БФС. Тя е насочена към децата от 10 до 14 г.

 Футбол Футбол 
 Футбол  Футбол
 Футбол  Футбол

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
киро
киро
06.09.2015 15:18 15:18

Ха-ха-ха кмета затри футбола сега се снима с децата

Back to top button