Регион

Симеоновградчани с автошествие срещу войната по пътищата

ШествиеВ Симеоновград тази вечер се проведе автомобилно шествие „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!“. Подобни прояви се организираха и в други градове на страната.

ШествиеШествието премина през пътя, част от който е злополучната улица „Съединение“. Тук на Великден преди 4 г. загинаха шестима младежи, които на път за църквата бяха прегазени от пиян шофьор. Сега тук има паметна плоча и мемориален комплекс, които да напомнят за трагедията и да накарат живите да си вземат поука.

Шестте ангели от Симеоновград, които загинаха на Великден преди 4 г. и днес изкараха на пътя много хора, които да почетат паметта им. И да напомнят, че подобни трагедии не бива да се повтарят.

ШествиеШестте ангели от Симеоновград – така наричат днес загиналите при зверската катастрофа Яница, Мелин, Гошо, Трифон, Красимир и Евгени.

Предстои родителите отново да поискат причиняването на смърт на пътя след употреба на алкохол и наркотици да бъде квалифицирано като умишлено престъпление. Единствената кауза на близките на загиналите във войната по пътищата е тя да спре.

„Това са нашите деца, това е нашето бъдеще, държавата ни обеднява на деца с тези убийства по пътищата“, казва Славка Митева – майка на загиналия Гошо.

Шествие„На 15 септември колко родители няма да си изпратят децата на училище, колко родители няма да видят гордите си деца пораснали студенти. Никой не си дава тази равносметка. Колко стаи трябва да останат още празни, колко родители трябва цял живот да носят тази дреха и тези неща на себе си?!“, сподели Катя Трифонова – майка на загиналия Трифон.

Тази вечер стотици автомобили минаха през града до мястото на трагедията.

А борбата на родителите за по-сурови наказания вече даде резултати. „Най-важното, което беше, се премахна споразумението, което се правеше между убиец, прокуратура, съд, споразумението се премахна. Другото, което е, успяхме да увеличим годините. В нашия случай бяха от 5 до 15, искахме от 8 до 18, това нещо те го приеха“, каза още Катя Трифонова.

Парадоксалното е, че по време на автошествието в Симеоновград бяха блъснати две деца. Те са леко пострадали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button